Učitelji za učitelje

Koliko smo samo priprema, prezentacija, nastavnih listića pripravili u svome profesionalnom životu?

Teško bi to bilo izbrojiti. Prije svakodnevne uporabe računala mnoštvo toga se uglavnom pogubilo nakon nekog vremena. S vrlo čestom pojavom računala u obrazovanju mogućnost da sačuvamo naš rad postala je vrlo realna.
Pa ipak mnogi i danas teško dijele svoj rad i svoje znanje. No, ukoliko ste na ovim stranicama znači da ste otvoreni k novim znanjima i izmjeni informacija.

Skupina učitelja se od 2005. godine intenzivno druži putem foruma razredne nastave, a jedan od ciljeva je bio je sakupiti što više materijala koji rade sami učitelji i podijeliti ih među sobom. Besplatno, naravno.

Kakva je ta zbirka danas i koji materijali se na njoj nalaze, provjerite sami na stranicama  Zbirke nastavnih materijala razredne nastave hrvatskih učitelja i učiteljica.

Zbirka je bila jedan od radova koji su se našli ove godine u finalu  natjecanja Primjena računala u obrazovanju.

Što su o njoj rekli sami autori:

Zbirka je riznica onoga najvrjednijega što su učitelji na Forumu objavili i prokomentirali. U mnoge pojedinačne materijale uloženo je mnogo stručnoga znanja, rada i nadasve spremnosti da se rezultati podijele sa svima zainteresiranima. Ipak suradnja, kao temeljni način opstanka Foruma i Zbirke, nije sama sebi svrhom ni ciljem. Cilj postojeće široke suradnje među učiteljima jest izgradnja komunikacijske strukovne zajednice koja će aktivno surađivati i pomagati na ostvarivanju naših profesionalnih zadaća. Svrha je podizanje ukupne kvalitete nastave i rada učitelja. I u tome već sada imamo iznenađujuće dobre rezultate.
U nepune dvije godine u Zbirci je stotinjak učiteljica i učitelja objavilo preko 500 autorskih učiteljskih uradaka. Otkrili smo i afirmirali golemi stvaralački potencijal hrvatskih učitelja i otvorili prostor za njihovu strukovnu afirmaciju. Svakako treba istaknuti da svi učitelji dragovoljno prepuštaju svoje uratke cijeloj zajednici na korištenje, a često uratke potpisuju samo inicijalima. Takvi smo i inače.

Ima li još stranica koje nam mogu biti korisne? Naravno, jer učitelji su inovativni i kreativni ljudi.
I nismo škrti jer dijeljenje znanja, pa tako i materijala je dio nas samih. Vrijedno je sačuvati ono što smo načinili jer će se tako višestruko upotrijebiti te nam se višestruko i vratiti.

Učitelji za učitelje – uvijek!

Oglasi

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s