Videokonferencije-Litva, Portugal, Francuska, Hrvatska

Već sam pisala o videokonferencijama u osnovnim školama te njihovom pozitivnom djelovanju na učenike modernog doba. Važnost komunikacije u današnje doba je neupitna.

Iz svog iskustva zaključila sam da za videokonferenciju djeca nikada nisu premala. Isto tako važno je upoznati druge učenike, druge školske sustave, kulture drugih zemalja, uvježbati sveprisutni engleski jezik, ali i upoznati jezike učenika s kojima se susrećemo.

U proteklih nekoliko dana učenici moje škole imali su nekoliko videokonferencija. Prošli tjedan smo prvi puta razgovarali s nekoliko škola odjednom, ovaj puta to su bile škole iz Francuske, Litve i Portugala. Upoznali smo i novi alat za videokonferencije kojim je moguće  vizualno pratiti i 6 škola u isto vrijeme. Za škole koje nemaju Polycom stanicu zgodan nadomjestak.

Prije dva dana na našim dvjema konferencijama ugostili smo i nacionalnu televiziju. Bilo je vrlo zanimljivo budući smo imali dvije videokonferencije.

U 13,10 s nama uvijek rado viđenim partnerom, Ecole de Saint Gaudent iz Francuske. Francuski učenik Lucas je imao rođendan te smo mu na francuskom i čestitali te otpjevali čestitku. Isto to, ali na hrvatskom jeziku, učinili su francuski učenici te čestitali našoj Franki.

Polycom sistem koji nam je ustupio CARNet kao i obično bio je na visini zadatka, odlična veza, slika i zvuk. Ovim sistemom vrlo često su opremljene francuske, kanadske i kineske škole te ga vrlo rado koristimo jer  zaista pruža najbolju vezu, ali i veliku sigurnost. Nema neizvjesnosti hoće li što raditi, jesu li zvučnici upaljeni i sl. Daljinski u ruke i svijet je na dlanu.
Hvala dečkima iz CARNeta bez kojih ni veze ni videokonferencija ne bi bilo!

U 13,30 učinili smo nakon 3 godine povijesni trenutak! Prvi puta imali smo videokonferenciju sa školom iz Hrvatske. Nakon susreta s profesom Tomislavom Pavlovićem u Petrinji i Zagrebu na stručnim skupovima došlo je do suradnje.


Vrlo smo ponosni što se još jedna škola pridružila ovoj vrsti suradnje. Učenici sedmog razreda  iz OŠ Ludina iz Velike Ludine, profesor Pavlović te njihova ravnateljica upoznali su nas sa svojom školom, svojim planovima te najavili daljnju suradnju. Osim kroz videokonferencije surađivat ćemo i na Moodle tečaju engleskog jezika.

Treba napomenuti da su u videokonferencijama sudjelovali učenici trećeg, petog i osmog razreda, a kao gosti došle su i naše mlade snage iz prvog razreda.

Ima li još zainteresiranih škola iz Hrvatske?
Tu smo!!

Oglasi

3 thoughts on “Videokonferencije-Litva, Portugal, Francuska, Hrvatska

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s