Učenici o sigurnijem internetu…

….znaju li mnogo? Koliko smo ih podučili o sigurnosti na netu u akciji Sigurniji internet za djecu koja traje cijelu veljaču?

Usudila bih se reći mnogo. No, ne streba stati. Podučavanje o sigurnosti na internetu treba biti svakodnevno, poteškoće otklanjati odmah, savjetovati u trenutku…

U Osnovnoj školi Horvati (Knežija) u Zagrebu učenici  5.a i 8.a odjela priključili su se akciji Sigurniji internet za djecu te natječaju portala Suradnici u učenju.  Nije ih trebalo puno nagovarati. Odaziv je bio velik i vrlo kreativan.

Osmaši su se prihvatili izrade prezentacija u Power Pointu te sastavljali poruke kojima su vršnjacima poručivali kako se zaštititi tijekom surfanja na internetu.

Maria i Franka, učenice 5.a,  odmah su objavile da bi željele napraviti film te su na izradu istog vrlo gorljivo odmah krenule. Scenarij i rekvizite same su pripravile, a jedino im je trebalo dati kameru u ruke. Tako je to s kreativnom i darovitom djecom!
Kako izgleda film koji su snimile pogledajte ovdje.

Mihael, ili Mimi kako ga mi od milja zovemo, također je snimio film.Što reći? Sve je prštalo od kreativnosti!
Franka i Aldo sastavili su mali kviz u programu Mouse Mischief dodatkom za Power Point 2007, a kviz su predstavile Maria, Dora i Franka.

Samu prezentaciju radova na naše veliko veselje popratila  je i nacionalna televizija! Bili smo oduševljeni što je i naš školski program s zanimanjem popratio radove naših učenika te samu akciju Sigurniji internet za djecu.

Oglasi

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s