Završna konferencija projekta Procesi učenja u kurikularnom pristupu

 U Zagrebu je 1. srpnja 2011. godine održana završna konferencija projekta stručnog usavršavanja učitelja i nastavnika Procesi učenja u kurikularnom pristupu, koji se odvijao u sklopu bilaterarne suradnje Republike Hrvatske i Republike Austrije u razdoblju od 2009. do 2011. godine.

Na završnoj konferenciji pod nazivom Svatko uči na svoj način održanoj u OŠ Antuna Gustava Matoša predstavljene su projektne aktivnosti, rezultati te priručnik koji je nastao kao rezultat stručnog usavršavanja u sklopu ovog projekta. Projekt su organizirali i provodili Agencija za odgoj i obrazovanje i k-education projektni ured Zagreb, koji djeluje po nalogu Saveznog ministarstva nastave, umjetnosti i kulture Republike Austrije i udruge KulturKontakat. Na projektu je sudjelovalo 25 učitelja, nastavnika i stručnih suradnika koji su ujedno i voditelji Županijskih stručnih vijeća različitih nastavnih predmeta iz cijele Hrvatske.

S ponosom mogu reći da sam i sama bila sudionikom ovog sjajnog projekta koji je na mene ostavio duboki trag. Uz mnoge vrijednosti posebna je ona što su u projektu sudjelovali učitelji razredne nastave, vjeronauka, jezika, tehničkog, informatike, hrvatskog, glazbene kulture i tako dalje.

I svi smo radili zajedno tijekom skoro 3 godine….Neprocjenjivo!

Nakon 7 modula projekt je došao do svojega kraja, a ja ću vam u idućim blogovima tijekom ljeta pokušati i predstaviti dio onoga što smo radili. Neka to bude ugodna i korisna ljetna literatura…. svima dostupna.

Do tada nekoliko slika sa završne konferencije….

Ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje, Vinko Filipović i voditeljica projekta, viša savjetnica za međunarodnu suradnju, Sanja Milović

Potporu projektu pružio je i Microsoft Hrvatska u sklopu portala Suradnici u učenju. Sudionicima se obratio i Darko Jureković, voditelj programa Partners in Learning

Koji su to čimbenici uspješnog učenja u kompetencijskom pristupu u svom izlaganju pojasnila je Brigitte Schroder, ravnateljica Austrijskog centra za razvoj osobnosti i socijalno učenje. Brigitte Schroder svojim je iskustvom i znanjem pomogla u realizaciji projekta i sudjelovala na svih sedam modula stručnog usavršavanja  u sklopu projekta.

Moderatori konferencije Dinka Žulić i Ivan Miškulin

Sudionice konferencije bile su u učenice Privatne klasične gimanzije Anja Glavaš i Irma Radovan koje su nas oduševile svojom refleksijom na kraju same konferencije. Bravo!!!

Napomena: Dio teksa je preuzet sa stranica Agencije za odgoj i obrazovanje
                         Fotografije  snimila sudionica projekta Ela Veža. Hvala Eli!

Oglasi

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s