Školski e-dnevnik

Neki dan sam na TV vijestima pogledala prilog o uvođenju e-dnevnika u škole, za sada u samo nekoliko njih. Mogu samo reći SJAJNO!

Prilog:

Od nove školske godine i nove tehnologije. Klasični dnevnik zamijenit će e-dnevnik, a klasične udžbenike e-udžbenici. Naravno neće sve to ići odjednom.

Osim profesora, koji unose ocjene, izostanke i sve ostalo što su radili i u klasičnom dnevniku, pristup e-dnevniku imat će i učenici. Oni će imati korisničko ime i lozinku i moći će vidjeti podatke koje su nastavnici unijeli o njima, kazao je ravnatelj CARNeta Zvonimir Stanić.

Dodao je kako će školama ostaviti mogućnost da odluče hoće li roditeljima dopustiti da vide ocjene i izostanke svoje djece. U svakm slučaju roditelji će i dalje morati dolaziti na informacije u školu. E-dnevnik će prve isprobati zadarska medicinska, zagrebačka 15. i požeška gimnazija.

No tu nije kraj e-novostima. Kako doznajemo, uskoro će u CARNet biti pozvani svi nakladnici kako bi se dogovorili koji će njihovi udžbenici, i za koje razrede, uskoro biti dostupni u digitalnom obliku. U svjetlu ove priče, bilo bi dobro da se netko napokon sjeti da u škole uvedemo i informatiku, i to kao obvezni predmet. (Htv)

 Osobno poznavajući profesora Edina Kadića iz Medicinske škole Ante Kuzmanića iz Zadra znam sigurno da će ovaj projekt uspjeti. Veliki entuzijast koji sada veći dio praznika provodi u školi pripremajući sve za ovaj projekt oduvijek je bio daleko ispred. Kako sam mu jučer napisala “Dragi Edine, kad ja pomislim da bi nešto bilo super ti si to već napravio!)”….Njegova prezentacija o videokonferenciji, tj. prijenosu operacije rožnice oka na CUC-u me i potakla za uvođenje videokonferencije u školu. Hvala Edine! I sretno s projektom…Kamo sreće da uskoro svi imamo e-dnevnike u školama:)

Oglasi

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s