Priručnik Svatko uči na svoj način

Već sam na ovom stranicama pisala o projektu Procesi učenja u kurikularnom pristupu kojeg sam i sama bila sudionik od 2009. do 2011. godine.

Zajednički, moje kolege i ja napisali smo i priručnik Svatko uči na svoj način.

Više na stranicama Agencije za odgoj i obrazovanje gdje je Priručnik objavljen i u PDF formatu.

Priručnik Svatko uči na svoj način nastao je kao rezultat projekta stručnog usavršavanja učitelja i nastavnika Procesi učenja u kurikularnom pristupu, koji se odvijao u sklopu bilateralne suradnje Republike Hrvatske i Republike Austrije u razdoblju od 2009. do 2011. godine.

Cilj projekta bio je ponuditi mnogobrojne i različite poticaje za profesionalni razvoj sudionika da bi uspješno nastavili razvijati osobne, socijalne i profesionalne kompetencije promišljajući suvremene teorije učenja i kompetencijski pristup cjeloživotnom učenju te ih primijenili u svakodnevnom odgojno-obrazovnom radu.

Sudionici projekta su učitelji, nastavnici i stručni suradnici, koji su ujedno i voditelji Županijskih stručnih vijeća 14 nastavnih predmetna iz cijele Hrvatske. U radovima otvaraju vrata svojih učionica i čine vidljivima vlastita promišljanja procesa učenja i poučavanja te procesa učenja učenika. Teme radova sami su odabrali prema osobnoj procjeni važnosti za njihov svakodnevni odgojno-obrazovni rad i/ili profesionalni razvoj. Priručnikom se žele podijeliti iskustva raznolikih procesa učenja sa svima koji uče i koje učenje iznova inspirira i obogaćuje tijekom cijeloga života. Organizatori projekta su Agencija za odgoj i obrazovanje i k-education projektni ured Zagreb, koji djeluje po nalogu Saveznog ministarstva nastave, umjetnosti i kulture Republike Austrije i udruge KulturKontakt Austria.

Oglasi

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s