Zaključivanje ocjena na polugodištu, da ili ne? – anketa

O ovome bruje sve zbornice, no što vi mislite?
Anonima anketa.

Jedan od prvih poteza novog ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića, biti će ukidanje zaključnih ocjena na polugodištu u osnovnim i srednjim školama.

‘Osim što generira testomaniju i stres, polugodište i zaključivanje ocjena nepotrebno su opterećenje za nastavnike. Ukidanje nepotrebnog, ali već tradicionalnog administracijskog posla trebalo bi se dogoditi ubrzo’, najavila je zamjenica ministra Marija Lugarić za Vjesnik.

‘Kroz kontakte s učiteljima i nastavnicima dobili smo razne prijedloge, a jedan od njih je i ukidanje zaključivanja ocjena na polugodištu. Skloni smo toj ideji i to je nešto o čemu ćemo vrlo brzo donijeti odluku, već u sljedećih nekoliko mjeseci’.

‘Do ljeta planiramo učiniti niz promjena u administraciji, u stvarima koje otežavaju rad učiteljima i nastavnicima, a koje nije problem ukloniti. Takve im administrativne barijere samo zagorčavaju rad i život, a u stvarnosti ne utječu na kvalitetu nastave. Figurativno, u školama nedostaje zraka’, kazala je Marija Lugarić.

Oglasi

One thought on “Zaključivanje ocjena na polugodištu, da ili ne? – anketa

  1. Sjećam se iz svojih dana u osnovnoj i srednjoj koliko je to polugodište ubijalo u pojam i naš učenike i učitelje/profesore. Sjećam se frustracija, užurbanih ispitivanja, mučenja da se još usput i stigne gradivo obraditi. Kaos. Po meni je bolje to preskočiti i godinu lijepo gurati do kraja… Možda nekakav “mid term”, kako to Ameri zovu, neki malo jači pismeni ispit za kraj polugodišta i to je to… Ali zaključivanje ocjena jna polugodištu je bezveze…

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s