Novosti u radu Agencije

Preneseno sa stranica Agencije:

Novosti u radu Agencije

Ravnatelj V. Filipović najavio je dvije važne i značajne promjene u radu Agencije. Jedan od njih je stručno usavršavanje dostupno svim odgojno-obrazovnim radnicima. Prema podacima Agencije od 65 000 odgojno-obrazovnih radnika u 2011. godini samo jedna trećina stručno se usavršavala na 871 skupu u organizaciji AZOO-a.

– Od 1. ožujka ponudit ćemo stručno usavršavanje u vašim školama iz općih tema, psihologije, pedagogije, defektologije, socijalne pedagogije i knjižničarstva.  Usavršavanje će se održavati  na učiteljskim, odnosno nastavničkim vijećima, a edukaciju u školama provodit će stručni suradnici promovirani u zvanje mentora i savjetnika – najavio je V. Filipović. Takav način usavršavanja, pojasnio je, od škole neće zahtijevati materijalne troškove i neće se remetiti tijek nastave, a učitelji i nastavnici neće imati opravdanje za stručno neusavršavanje. – U sljedećem razdoblju u takav oblik stručnog usavršavanja uključit ćemo i ostale mentore i savjetnike, njih oko 3 500 u sustavu, jer smo svjesni da ih do sada nismo dovoljno aktivirali – kazao je V. Filipović.

Druga novost je formiranje Odjela za stručno-pedagoški nadzor u Agenciji za odgoj i obrazovanje u kojem će biti 17 savjetnika za svako predmetno područje. Odjel će započeti s radom 1. svibnja ove godine, a svi savjetnici biti će dodatno educirani.

– Odjel neće biti u funkciji samo u onim ekstremnim slučajevima kada stižu žalbe i pritužbe. Mislim da se mi u odgojno-obrazovnom sustavu moramo ozbiljno pozabaviti hiperinflacijom odlikaša. Odjel će biti u funkciji tamo gdje se pokaže da u nekim školama prosjek ocjena ne odgovara realnoj očekivanoj prolaznosti učenika – pojasnio je V. Filipović.

Oglasi

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s