Britanski predavači u posjetu Hrvatskoj – Zondle

Napisala Lidija Kralj, Suradnici u učenju:

Wayne Holmes i Ben Barton, autori programa Zondle, za učenje kroz računalne igre, dolaze u Hrvatsku održati niz radionica i predavanja za učenike i učitelje osnovnih škola.

U Zagrebu, u  OŠ Horvati (Horvaćanska 6) predavanje za učitelje bit će 20. ožujka u 17 sati, a drugo predavanje za učitelje održat će se u OŠ Veliki Bukovec, 21. ožujka u 16 sati. 21. ožujka britanski predavači održat će niz radionica za učenike OŠ Veliki Bukovec.

Zondle je online platforma za učenje kroz računalne igre koja pomaže učiteljima, roditeljima i učenicima u stvaranju i igranju obrazovnih igri koje su prilagođene njihovim obrazovnim potrebama.

 Pokrenut je prošle godine i već ima više od 50.000 registriranih korisnika iz više od 100 zemalja, koji su zajedno pripremili više od 100.000 primjeraka obrazovnih sadržaja za dijeljenje i igranje kroz više od 40 interaktivnih multimedijskih igri. Program je besplatan za škole, učenike i roditelje, a autorski tim Zondlea priprema i niz vrhunskih proširenja tog programa kako bi se zadovoljile specifične potrebe roditelja i učitelja. Zondle, čije je sjedište u Velikoj Britaniji, veseli se skorašnjim radionicama u Hrvatskoj, s učenicima OŠ Veliki Bukovec te razgovoru i suradnji s učiteljima u Velikom Bukovcu i OŠ Horvati u Zagrebu o tome kako Zondle može pomoći učenicima i učiteljima u učenju, provjeravanju znanja te pripremama za važne ispite. Wayne Holmes, Zondleov Director of Education, koji završava doktorat iz područja učenja zasnovanog na igrama na Sveučilištu u Oxfordu je rekao: “Mi smo izuzetno zahvalni svim učiteljima u Hrvatskoj koji su bili jedni od prvih korisnika Zondlea, posebno što imamo priliku raditi s Lidijom Kralj i njenim učenicima na stvaranju obrazovnih tema i igri te pomažemo učenicima u korištenju Zondlea za učinkovitije učenje. Veseli na što demo imati priliku razgovarati s hrvatskim učiteljima koji žele saznati više o učenju zasnovanom na igrama te kako im Zondle može pomodi u ostvarivanju obrazovnih standarda u Hrvatskoj. ”

Pogledajte i jedan od primjera obrazovne igre u Zondleu http://www.zondle.com/cdl.aspx?qp=9193&a=1 možete ga pogledati i bez registriranja, a sadrži nekoliko pitanja iz matematike umetnuta u igru Feed the Fish.

Kontakt za informacije i najavu dolaska:

Lidija Kralj:  lidija.kralj@skole.hr

mobitel: 0915314089

Oglasi

One thought on “Britanski predavači u posjetu Hrvatskoj – Zondle

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s