Comenius na djelu

Kako znati da je projekt u kojem sudjelujete s učenicima uspio?

Kada posljednjeg dana projekta, na rastanku, nakon zajedničke večere vidite uplakana učenica ili pak vidite učenika koji sjedi na podu učionice i govori da on ne želi iz Hrvatske,  i još sve to na engleskom jeziku…onda znajte da ste uspjeli….

Tako je bilo u četvrtak, 29. ožujka 2012. U Osnovnoj školi Horvati u zagrebačkoj Knežiji. Sve je počelo zapravo još u Portugalu na prvom sastanku učitelja u sklopu Comenius projekta Young Europeans Say: Break walls! Be tolerant! U Lisabonu je dogovoren međusobni posjet između učenika Hrvatske, Poljske i Švedske.

Dugo očekivani posjet učenika u Hrvatsku započeo je u subotu 24. ožujka 2012. dočekom švedskih učitelja i učenika na zagrebačkoj zračnoj luci. U nedjelju im se pridružio poljski tim i susret je mogao započeti. Svečanom priredbom i prezentacijama svoje zemlje, grada i škole učenici OŠ Horvati dočekali su u ponedjeljak ujutro svoje vršnjake. Uslijedile su i prezentacije gostiju te na kraju i prezentacija učenika Iana Štalcara-Furača Croatian introlerance history.

U utorak u učenici OŠ Horvati poveli svoje goste na obilazak grada Zagreba te u Muzej grada Zagreba te nakon ručka u školi predstavili radove učenika s temom A day of my life. Bili su umorni, ali zadovoljni učinjenim.

U srijedu je uslijedio izlet na Krk. Krenuli su u 8 ujutro put Punta na otoku Krku, brodićem došli na Košljun i razgledali samostan te nastavili do Jurandvora i crkvice Sv. Lucije gdje je pronađena Bašćanska ploča. Prekrasan, skoro ljetni dan, završili su na isto tako lijepoj plaži u Baškoj. Povratak je bio začinjen dobrom zabavom u autobusu. Na kraju su sve učenike školske kuharice dočekale pizzom! Je li moglo bolje? Nije!!

Četvrtak, posljednji dan posjeta, započeo je vrlo radno, radionicama u kojima su učenici u miješanim skupinama  uz pomoć Windows Movie Makera od slika slikanih tijekom proteklih nekoliko dana  radili filmove.  Rezultatima su svi bili oduševljeni! 12 prekrasnih filmova o Comenius posjetu Hrvatskoj! Nakon ručka u školi, uslijedio je mali predah te svečana večera u 19 sati.

Učitelji OŠ Horvati pripremili su tradicionalna hrvatska jela, a naši gosti su zaista uživali u njima. Učenici su uz igre, ples i glazbu, ali i suze zbog rastanka završili svoje druženje.

Do ponovnog susreta! U Švedskoj!

This slideshow requires JavaScript.

 

Oglasi

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s