SURADNICI U UČENJU

PORTAL SURADNICI U UČENJU – više o njemu:
Program Suradnici u učenju (pokrata PIL dolazi od engleskog naziva „Partners in Learning“) provodi se od 2004. godine i ima dva temeljna polazišta: prvi je vjera u kreativni potencijal nastavnika i učitelja u hrvatskim osnovnim i srednjim školama, a drugi uvjerenje kako informacijske i komunikacijske tehnologije mogu pomoći nastavnicima i učiteljima (kao i studentima i učenicima) u ostvarenju tih njihovih potencijala.
Program Suradnici u učenju (pokrata PIL dolazi od engleskog naziva „Partners in Learning“) provodi se od 2004. godine i ima dva temeljna polazišta: prvi je vjera u kreativni potencijal nastavnika i učitelja u hrvatskim osnovnim i srednjim školama, a drugi uvjerenje kako informacijske i komunikacijske tehnologije mogu pomoći nastavnicima i učiteljima (kao i studentima i učenicima) u ostvarenju tih njihovih potencijala. Taj potencijal obrazovnih djelatnika zainteresiranih za suradnju na ovom programu angažira se i izražava kroz projekte inovativne primjene Microsoftovih tehnologija u obrazovanju. Na ovim stranicama najviše će riječi biti upravo o nastavnicima, učiteljima, studentima i učenicima te projektima koje su zajedno realizirali u okviru PiL programa.

Pored navednog istaknuo bih tri dodatne značajke provedbe PIL programa u Hrvatskoj: promicanje projektnog rada, promicanje timskog rada te predstavljanje nastavničkih postignuća zainteresiranoj javnosti u Hrvatskoj i drugima u svijetu, budući je program „Suradnici u učenju“ Microsoftov globalni program, o čemu se više može pročitati i na njegovim službenim stranicama na engleskom jeziku, ovdje.

Nadam se da će Vam ove stranice poslužiti kao korisno i zanimljivo mjesto susreta s istaknutim kolegama nastavnicima i učiteljima, studentima i učenicima te mjesto razmjene konkretnih i praktičnih iskustava o inovativnim načinima korištenja informacijskih i komunikacijskih tehnologija u obrazovanju.

Darko Jureković,
Voditelj programa “Suradnici u učenju” u Microsoft Hrvatska